2011. Május 28-29. - Kiállítási hétvége Romániában

Micsoda kezdet! Kara fantasztikusan debütált élete legelső kiállítási hétvégéjén Romániában: elsp nap, szombaton Campulungban Dr. Cosmin Bucur (Ro) bíró úr bírálta, 2. nap vasárnap Ploiestiben pedig Calin Simu (Ro) bíró úr. Mindkét nap megszerezte a Legszebb szuka és Fajtagyőztes címeket, és első napi eredményeit megkoronázta a VII. fajtacsoport-győztességgel is!

Szeretném megköszönni tulajdonosának Popescu Valentinnak, hogy felkészítették és benevezték Karát; valamint lányának Alexandrának a kitűnő felvezetést! :)

 

Május 28. - Campulung, Románia

Absolutely Necessary from FairySett "Kara" - nyílt osztály: Kitűnő 1., CAC, Legszebb Szuka, BOB, BOG I.

Május 29. - Ploiesti, Romania

Absolutely Necessary from FairySett "Kara" - nyílt osztály: Kitűnő 1., CAC, Legszebb Szuka, BOB & 2. helyezett Alexandrával a Fiatal Felvezetők versenyében.

2011. Május 28. - Képességvizsga Csehországban

Aphrodithé sikeresen, I. díjjal fejezte be képességvizsgáját, így megszerezte a tenyésztésbe vételhez szükséges feltételeket is! :)) Nagyon büszkék vagyunk rá, köszönet Marcelának a sok munkáért!

2011. Május 24. - Boldog Születésnapot kívánunk az "A" alomnak!

Nagyon gyorsan repül az idő: mintha csak tegnap lett volna, amikor az első almunk megszületett... és ma már 2 évesek! Szeretnénk nagyon Boldog 2. Születésnapot kívánni a 8 alomtestvérnek: Adamnek, Ambernek, Aphrodithének, Jampának, Karának, Marwinnak, Mollynak & a mi Na'ilánknak. Szeretnék a gazdiknak is megköszönni még egyszer, hogy szerető otthont biztosítanak nekik! :)

2011. Május 22. - Radosovce

Ismét kiállításon vettünk részt a hétvégén, ezúttal Szlovákiában, Radosovcéban a Szlovák Klubkiállításon. Kutyáink fantasztikusan teljesítettek annak ellenére is, hogy az időjárás nagyon meleg volt mindenkinek, különösen a magas létszámban nevezett (27 gordon szetter) fekete-cser szettereknek. :) A gordon és ír szettereket Penny Williams bírónő bírálta, aki a fajta őshazájából, Angliából érkezett és hazájában elismert angol szetter tenyésztő - ezért külön örömmel tölt el, hogy minden nevezett kutyánkat elismerő szavakkal bírálta. Szeretnék még köszönetet mondani Nika & Sandra Wendolowskának, Kolbach Laurának és Marsy Zouharovának a segítségért amit a kiállításon kaptam tőlük, valamint a képekért Zuzana Nedavaskovának és Gordon Setter Isis gazdijának! :)

Nagyon büszkék vagyunk a kis csapatra ♥ Kutyáink eredményei és a bírálati lapon szereplő bírálatuk:


Braveheart from FairySett "Teddy" - fiatal osztály (1/4): Kitűnő 1., CAJC, Legszebb Kan & Szlovák Klubgyőztes 2011.

Masculine head with good eye, excellent body properties for his age, strong topline, good tailset, well angulated hindquarters, sound active mover with good carriage and tail action, in good coat condition.


Bay Laurel from FairySett "Sonia" - fiatal osztály (1/2): Kitűnő 1., CAJC

Excellent head and expression. Very good breed type. Good bone and feet. Could be front construction better. Inclined to turn her pasterns. A little loose in her elbow. Very typical in outline. Strong topline and good tail set. Strong well muscled hindquarters. Very free movement with good carriage, excellent hindaction. Needs to improve in front action.

Sonia a képen bal oldalon osztályának eredményhirdetése után.


Britain Star's Alíz "Alíz" - győztes osztály (1/1): Kitűnő 1., CAC.

Very typical head. Strong well constructed bitch. Excellent depth of chest. Strong topline, good tailset, short coupled loin. Strong well angulated hindquarters. Could be more feminine. In excellent coat and show condition. Excellent angulations F+R. Very good sound pos.action, excellent profile movement. Holding her head.

Az összesített eredmények az alábbi gombra kattintva érhetőek el, a Szlovák Klub saját honlapján:

2011. Április 23-25. - Szilvásvárad

Fantasztikusan töltöttük el a Húsvét hétvégénket a Bükki Nemzeti Park szívében, Szilvásváradon: mindenkinek nyugodt szívvel tudom ajánlani, hogy egyszer látogassák meg kicsi országunk barlangokban leggazdagabb Nemzeti Parkját - Szilvásvárad már az ősember korában lakott volt. Kutyával is szívesen látják a látogatót panziókban és éttermekben egyaránt, tökéletes helyszín kirándulásra és kikapcsolódásra - számos túraútvonal vezet a környező természeti nevezetességekhez, pl. a Fátyol-vízeséshez, a Szalajka-völgybe vagy a Milleniumi Kilátóhoz. Nem érdemes kihagyni a helyi ménes meglátogatását sem, hiszen Szilvásváradot a lótenyésztéshez kötődő hagyományai tették világhírűvé, a település nemzetközi lovastalálkozók helyszíne is.

Összesen 3 kutyakiállítás került itt megrendezésre 3 nap alatt: 1. nap szombaton a MEOE Szetter Klubja rendezte éves Klubkiállítását, a bírónő Mrs. Nikki Ruigrok volt Írországból; 2. nap vasárnap egy Nemzetközi Cruft's kvalifikációs kiállításra került sor, ahol Mrs. Susan Stone Amport bírált, aki Svájcból érkezett; majd a sort 3. nap hétfőn zártuk a vadászkutya sepciál kiállítással, ahol a Finnországból érkező Mr. Kari Järvinen bírált. Csodálatos eredményekkel zártuk a hétvégét - bár a lányok tüzelési időszaka kicsit megnehezítette a munkát (Alíz is és Molly is), a saját és már más tulajdonban lévő, de a kennelünkben született kutyákra is nagyon-nagyon büszkék vagyunk!

Ez úton is szeretnénk köszönetet mondani a barátainknak: Nika & Sandra Wendolowskának, Feichtinger Viktóriának, Kolbach Laurának, Szilaj Szilviának & Szabolcsnak akik rengeteget segítettek a 3 nap alatt abban, hogy ilyen szép sikerekkel záródjon számunkra a hétvége. Külön büszkeséggel tölt el minket, hogy a kennelünkben született kutyák nagyon szépen megállták a helyüket az igen színvonalas és erős, valóban nemzetközinek mondhatő mezőnyben. Legemlékezetesebb számunkra a vasárnap marad, ahol a 4 fajtagyőztességért konkuráló kutya közül 3 a mi kennelünkben született! :)

Röviden a kiállítási összefoglaló, valamint kutyáink bírálatai:

 

Braveheart from FairySett "Teddy"

1. nap Klubkiállítás, fiatal osztály (1/3) - bírált Mrs. Nikki Ruigrok (IRL): Kitűnő 1., HPJ, Fiatal Klubgyőztes 2011.

2. nap Cruft's qualifikációs kiállítás, fiatal osztály (1/2) - bírált Mrs. Susan Stone Amport (CH): Kitűnő 1., HPJ, Cruft's kvalifikáció 2012., Best Junior

3. nap Vadászkutya Speciál Kiállítás (1/1) - bírált Mr. Kari Järvinen (SF): Kitűnő 1., HPJ, Best Junior

Teddy ezekkel az eredményekkel befejezte a Hungaria Junior Champion címet is, nagyon büszkék vagyunk rád Macika!

 

Bay Laurel from FairySett "Sonia"

1. nap Klubkiállítás, fiatal osztály (1/4) - bírált Mrs. Nikki Ruigrok (IRL): Kitűnő 1., HPJ, Fiatal Klubgyőztes 2011., Best Junior, Junior Best In Show III.

2. nap Cruft's qualifikációs kiállítás, fiatal osztály (1/4) - bírált Mrs. Susan Stone Amport (CH): Kitűnő 1., HPJ, Cruft's kvalifikáció 2012.

3. nap Vadászkutya Speciál Kiállítás, fiatal osztály (1/1) - bírált Mr. Kari Järvinen (SF): Kitűnő 1., HPJ

Sonia ezekkel az eredményekkel befejezte a Hungaria Junior Champion címet is, nagyon büszkék vagyunk rád Sonia!

Sonia on the left - part of the junior bitches line up

Sonia on the left again - part of the junior bitches line up

 

Ardent Spirit from FairySett "Molly"

1. nap Klubkiállítás, növendék osztály (2/2) - bírált Mrs. Nikki Ruigrok (IRL): Nagyon Jó 2.

2. nap Cruft's qualifikációs kiállítás, növendék osztály (1/2) - bírált Mrs. Susan Stone Amport (CH): Kitűnő 1., CAC, CACIB, Cruft's kvalifikáció 2012.

Szeretném megköszönni tulajdonosának: Hajnalkának és családjának, amiért szépen felkészítették a kiállításra Mollyt; valamint Feichtinger Viktóriának a profi felvezetést :)

 

Britain Star's Alíz "Alíz"

1. nap Klubkiállítás, győztes osztály (1/2) - bírált Mrs. Nikki Ruigrok (IRL): Kitűnő 1., CAC

2. nap Cruft's qualifikációs kiállítás, győztes osztály (2/2) - bírált Mrs. Susan Stone Amport (CH): Nagyon Jó 2.

 

Készült egy családi fénykép a kiállítások után (balról jobbra haladva a következő sorrendben ülnek a kutyusok): "B" almunk apukája Liric None So Special "Ollie", "B" almunk anyukája Britain Star's Alíz, és a gyerekek Bay Laurel from FairySett "Sonia", Braveheart from FairySett "Teddy"

2011. Április 23. - Ceské Budejovice CACIB

Aphrodithé meglépett egy következő lépcsőfokot a Cseh Championátusának eléréséhez: a Csehországban megrendezett nemzetközi kiállításon előbb megnyerte a növendék osztályt, majd a 2. legszebb szukának járó Res.CACIB címet is megkapta! Így már csak egy osztálygyőztesség választja el attól, hogy a felnőtt Champion címet is megszerezze Csehországban, alig 2 évesen. Köszönet a tulajdonosának, Marsynak!

Aphrodithé from FairySett - növendék osztály: Kitűnő 1., CAC, Res.CACIB

2011. Április 21. - Boldog 6. Születésnapot Kívánunk neked, Alíz!

Április 21. nagy nap kennelünk naptárában: nemcsak Alízunk ünnepli ezen a napon a szülinapját, hanem kennelünk "C" almának kiskutyái is ezen a napon születtek, így a jövőben dupla szülinaposainkat ünnepelhetjük április 21-én! :)

Pufikánk, neked még legalább ennyi BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!

Nagyon régóta álmodott, várt és tervezett párosításból kiskutyáink végre megérkeztek! Mirage április 21-én 3 erős és egészséges kicsi fiúnak adott életet: a mama és a kicsik is remekül vannak! Ez úton is szeretnénk köszönetet mondani Ludovica & Michele Ivaldinak (Olaszország) , a Ludstar kennel tulajdonosainak a bizalomért, a sok segítségért és a lehetőségért!

Bővebb információ a szülőkről a kiskutyák menüpontban található - ha érdeklődik kiskutyáink iránt, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén!

2011. Április 17. - Szatmárnémeti CACIB

Alízunkkal egy nagyon kellemes napot töltöttünk el Szatmárnémetiben, Romániában megrendezett nemzetközi kutykiállításon: az időjárás ezúttal nagyon kegyes volt hozzánk, nagyon kellemes időben szerezte meg Alíz a fajtagyőztességet, és ezzel a Román Champion címet. Nagyon büszkék vagyunk rá!

Bírált: Petrut Munteanu (Ro)

Britain Star's Alíz: Kitűnő 1., CAC, CACIB, BOB - Román Champion

2011. Április 12. - Boldog Születésnapot kívánunk a "B" alomnak!

Mai napon kennelünk második almának 10 tagja ünnepli az első szülinapját: Angie, Bodza, Borka, Brave, Cora, Dodo, Hasta, Mona, Sonia & Teddy.

Szeretnénk köszönetet mondani új tulajdonosaiknak a szerető otthonért, amit biztosítanak számukra! :)

2011. Március 26. - Képességvizsga & Field Trial

Szilvia és Bodza első alkalommal vettek részt a Szetter Klub által rendezett képességvizsgán, amit 2. díjjal fejeztek be - nagyon büszkék vagyunk rájuk! Köszönjük szépen a képeket Takács Eszternek és Ács Piroskának!

2011. március 07.

Nagyon Sok Boldog Születésnapot kívánunk Miragenak, aki ma ünnepli a 6. születésnapját! :))

2011. február 26. Graz CACIB, Ausztria

Affy és Marsy Ausztriában nyitották az idei kiállítási szezont: szép eredménnyel, erős mezőnyben. Gratulálunk nekik, nagyon büszkék vagyunk rájuk ismét! :)

Bírált: Bettina Smith-Horn (D)

Aphrodithe from FairySett (Növendék osztály): kitűnő 1., CACA

2011. február 20. Székesfehérvár - Bébi, Kölyök, Champion & Veterán Show

Fantasztikusan indult a 2011. évi kiállítási idényünk: kellemes napot töltöttünk el barátainkkal a kicsit szűkös kiállítási helyszínen. Büszkén mutatjuk be Alízunk legújabb eredményeit: 2011. évben Championok Championja és HFGY.

Köszönet a bírónak, Kardos Vilmosnak.

2011. január 22.

Csodálatos 2010-es évet zártunk - FairySzetterek hazai és külföldi évzáró sikerei

A MEOE Szetter Klub által megrendezésre került évzáró Klubvacsorán hirdették ki a 2010. évi pontverseny eredményeit: nagyon büszkék vagyunk a lányainkra, akik már hivatalosan is Magyarország legeredményesebb Gordon Szetterei! Íme az eredmények:

Inter Show Ch. Guinness Mirage az ÉV LEGEREDMÉNYESEBB GORDON SZETTER SZUKÁJA & AZ ÉV GORDON SZETTERE 2010-BEN - és nem utolsó sorban az ÉV 2. LEGEREDMÉNYESEBB GORDON SZETTER TENYSZSZUKÁJA

Drága Mirikénk: szavakkal nehéz lenne elmondani, mennyire büszkék vagyunk rád - Nagyon hálásak vagyunk a sorsnak, hogy az életünk része lehetsz! Mirage tavaly 10 kutyakiállításon vett részt, itthon és külföldön egyaránt - kivétel nélkül mind nemzetközi volt - 8 alkalommal 8 különböző bíró találta a fajta legszebbjének (csak az Európa kiállítás 2 napján nem járt teljes sikerrel... :)

 

Hungarian Grand Ch. Britain Star's Aliz az ÉV 2. LEGEREDMÉNYESEBB GORDON SZETTER SZUKÁJA

Alízunk sokkal többet teljesített, mint amit év elején célul tűztünk ki számára: legfontosabb feladata az volt, hogy életében először anyai örömök elé nézzen. Így 2010. áprilisában életet adott 10 egészséges gordon szetter babának (a kicsik papája Liric None So Special), akiket a lehető legnagyobb szeretettel és gondoskodással nevelt fel. Számára a szezon első kiállítására augusztus utolsó hétvégéjén került sor, ahol már gyerekeivel, kennelünk 2 új tagjával együtt mutatkozott be, Teddyvel és Soniával. Fantasztikus, hogy mindössze 3 hónap alatt annyi pontot gyűjtött a kiállításokon, ami Mirage "mögött" a 2. helyre volt elegendő a felnőtt szukák éves versenyében.

 

Hungarian Junior Ch. Acceptant Mind from FairySett az ÉV 2. LEGEREDMÉNYESEBB FIATAL GORDON SZETTER SZUKÁJA

A legédesebb személyiség a kis csapatunkban: drága Na'ilának másodikként végzett a fiatalok pontversenyében - sok alkalommal örülhettem vele a kiállítások ringjében; mégis leghálásabb azért vagyok a kicsi lánynak, mert vele nyílt alkalmam először olyan területen sikerélményeket szerezni, amiért a fajta megszületett: látni azt, ahogy egy szetter teljes erőbedobással dolgozik a mezőn. Kennelünk első kutyája, aki 1. díjjal teljesített a képességvizsgán: szeretném, ha tehetsége ez évben teljes mértékben kibontakozhatna, és sikeres munkavizsgával zárná az évet.

 

Cseh Junior Ch. Aphrodithé from FairySett a 2. LEGEREDMÉNYESEBB GORDON SZETTER SZUKA & 2. LEGEREDMÉNYESEBB GORDON SZETTER Csehorságban

Elsőként szeretném megköszönni tulajdonosának Marcellának azt, hogy szereti Aphrodithét és kennelünk első külföldi sikereihez nagy mértékben hozzájárult: Affy mindössze 18 hónapos volt, amikor az utolsó kiállításán részt vett, élete első kiállítási szezonjában - és milyen fantasztikus évet zárt! Álmaimban sem gondoltam, hogy ilyen fiatalon a felnőttek versenyében az év 2. legeredményesebb gordon szettere címet is bezsebeli! Mindössze 1 éves volt, amikor először fajtagyőztes lett nemzetközi kiállításon, számomra - mint fiatal tenyésztőnek - mégis a legszebb győzelme az Európa Kiállításon szerzett osztáylgyőztessége volt (6 kutya közül). Csak így tovább, lányok!

 

 

 

Előző években történtek megtekintéséhez, kérem klikkeljen: