Bemennél egy luxusautó szalonba azzal hogy szeretnél egy divatos új autót, de nincs rá pénzed, viszont jó gazdája lennél, és különben is annyi van a szalonban, miért nem tudnak neked ingyen adni egyet? Meglepődnél ha kiröhögnének vagy elzavarnának?   - ...Vennél autót úgy olcsón, hogy - bár hasonlít a kedvenc márkádra - de valami nem stimmel, és a tulajdonos nem engedi, hogy közelebbről megnézd?   - Vennél autót ami bár olcsó de minden hónapban súlyos összeg lesz a javítása, mert állandóan elromlik?   - Vennél törzskönyv nélküli divatos új autót, amiről gyanús hogy lopott?   - Vennél autót, ha tudnád, hogy csak dísz lesz, mert szép ugyan és a szomszédnak is ilyen van, de Te nem tudsz vezetni, nem is akarsz megtanulni, mert sok időbe telik és nincs pénzed benzinre és szervízre, valamint utálsz autót mosni, ráadásul egy csomó helyet elvesz a kertből?   - Vennél igazi autót a 4 éves gyerekednek csak mert egy hete sír, hogy szeretne és esküszik, hogy tényleg törődne vele?   NEM?  Akkor ugye nem teszel hasonlót egy érző lénnyel, egy kutyával sem?

Úgy gondolom, hogy a fenti rövid kis gondolatok valóban megszólítják azokat, akik felelős tulajdonosai szeretnének lenni a jövőben egy kiskutyának: felelős tenyésztőkként mi is rengeteg energiát, időt és pénzt nem spórolva igyekszünk kutyáinknak a lehető legjobb körülmények között tartani: természetesen a nálunk születő almoknak is minden szempontból a maximumot nyújtjuk. Bárkinek szívesen adunk bővebb felvilágosítást a fajtáról és a kutyáinkról, az aktuális és/vagy jövőbeli teveinkről - bármikor szívesen válaszolunk a fajta iránt érdeklődőknek!

Egy kutya - bármilyen kutya tulajdonosának lenni életre szóló elkötelezettség. Ezért nagyon fontos, hogy tudd teljes egészében felmérni a felelősséget amit vállalsz, mielőtt még hozzáfognál egy konkrét fajta, konkrét kiskutya kiválasztásához. Egy kutya megfelelő gondozása: etetése, tartása, kozmetikázása költségekkel jár, csak úgy mint az állatorvosi számlák kiegyenlítése. Minőségi kölykök nem teremnek minden fán, különösen, hogy a gordon szetter még mindig elég ritka fajtának számít Közép-Európában: nem a kutyát megvásárolni drága, hanem 10-15 éven keresztül az éppen aktuális igényeinek megfelelően tartani. A kutyatartás nagy felelősséggel és kötöttségekkel jár, és mindennek a tetejében a kutya még a legkedvesebb növényeket, bútorokat, cipőket (és még sorolhatnánk) is tönkreteheti. Ha mindezek ellenére hajlandó vagy vállalni a kényelmetlenséget, gazdagon kárpótol majd egy hűséges új családtag érkezése.

<body> <body> </body> </html>